Tigla Novatik

Tigla Novatik este prima tigla metalica in panouri mici produsa in Romania. Otelul din care sunt produse tiglele Novatik este stabil, rezistent si sigur. Pentru productia Novatik MATT Final Distribution foloseste otel cu acoperire Colofer® - marca inregistrata a VoestAlpine - cu grosimea de 0,5 mm si acoperire de ZnMg de 120 grame pe ambele fete.

Aliajul ZnMg este foarte stabil in conditii de ceata salina si asigura o protectie sporita la coroziune (atat pentru suprafata foii cat si pentru marginile de taiere sau gauri).

Design Novatik

Designul tiglei Novatik a fost creat astfel incat sa asigure aspectul unei tigle ceramice avand totusi o forma originala. Dimensiunile au fost alese special pentru a crea o serie de avantaje:

 • manipulare si depozitare facila
 • spatiu redus de depozitare
 • mijloace de transport de gabarit redus ( acces facil in mediu urban)
 • diminuarea pierderilor tehnologice in special la
 • acoperisurile cu o arhitectura complexa.

Tigla metalica Novatik

Tigla metalica Novatik este prima tigla metalica in panouri mici produsa in Romania. Otelul din care sunt produse tiglele metalice Novatik este stabil, rezistent si sigur. Otelul cu acoperirea Colofer® – marca inregistrata a VoestAlpine – are grosimea de 0,5 mm si acoperire de ZnMg de 120gr pe ambele fete. Aliajul ZnMg este foarte stabil in conditii de ceata salina si asigura tiglei metalice Novatik o protectie sporita impotriva coroziunii (atat pentru suprafata foii cat si pentru marginile de taiere sau gauri).

Profilul distinct al modulelor de tigla metalica Novatik asigura o mare stabilitate intregului acoperis, iar tonurile de culoare sunt perfect armonizate.

Avantajele unei tigle metalice moderne

Tigla metalica Novatik, produsa in Romania, prezinta o serie de avantaje care o recomanda atat pentru constructii noi cat si pentru renovari.

 • tigla metalica cu profil distinct.Designul tiglei metalice Novatik a fost astfel creat incat sa asigure aspectul unei tigle ceramice avand totusi o forma originala.
 • Tigla metalica este usoara.Designul optim al tiglelor metalice Novatik si greutatea redusa a acestora garanteaza buna functionare a acoperisului si functia de siguranta a acestuia. Daca se tine cont de acest lucru inca din stadiul de proiect, se pot realiza economii substantiale la sarpanta si la structura de rezistenta a casei.
 • Modulele de tigla metalica se monteaza solid.Fixarea modulelor de tigla metalica se face cu cuie sau suruburi in plan orizontal. Detaliile de montaj sunt foarte sigure si nu necesita accesorii numeroase. Sistemul de fixare in planul orizontal si suprapunerile perfecte ale modulelor fac din tigla metalica Novatik una dintre cele mai sigure invelitori de pe piata.
 • Invelitoarea din tigla metalica se monteaza usor. Modulele de tigla metalica Novatik sunt simetrice si permit suprapunerea in ambele sensuri (de la stanga la dreapta sau invers), facilitand montajul si reducand timpului de instalare.
 • Garantia sigurantei

  Protectia oferita de acoperirea ZnMg asigura un grad inalt de rezistenta la coroziune si performante superioare fata de otelul galvanizat. Garantia tiglei metalice Novatik este de 30 de ani.